Hygiënische procesopslag voor de voedingsindustrie

Waardevolle producten verdienen een opslag die voldoet aan de strengste eisen. Bij SCE bewaren we dan ook van ontwerp tot montage een sterke focus op hygiëne. Door samen te werken met de grootste producenten ter wereld verzamelen we bovendien steeds meer knowhow over de hygiënische vereisten in de voedingsindustrie. Deze kennis zetten we daarna in voor latere projecten zodat u als klant gegarandeerd het best mogelijke product afgeleverd krijgt.

We werken vooral voor volgende industrieën: koffie - noten - cacao - bloem


Poederlak voor meer hygiëne

Om te voorkomen dat er lakschilfers in uw product terechtkomen, worden al onze silo's gepoederlakt. Poederlakken heeft als grootste voordeel dat het zeer kras- en slijtvast is en ook een zeer goede impactweerstand biedt. Tijdens het proces komen ook geen solventen vrij zoals bij verven wat ten goede komt van ons milieu. Nadat de montagestukken voorbehandeld zijn, worden ze meteen afgebakken in een oven tot 200° C. Dankzij zijn hoge chemische resistentie kan het zeer divers ingezet worden.


Project in de kijker: Bloemsilo's voor Suprama

Overtuigd door onze kwaliteitslabels, bestelde noedelproducent Suprama in februari 2013 in totaal 7 bloemsilo’s en 1 zetmeelsilo voor hun locatie in Sidoarjo, Indonesië. Amper 7 maanden later werden de 8 cellen voor dit blok al verscheept en ter plekke gemonteerd onder begeleiding van onze supervisor.