Indonesië Robuust nieuw silogebouw dankzij prestigieuze publiek-private samenwerking

Toen het jaarlijkse vrachtvolume de 2 miljoen ton oversteeg in 2015, besloot het Indonesische logistieke bedrijf FKS te investeren in meerdere magazijnen. Zo wilde het bedrijf meer controle krijgen over de toenemende behoefte aan opslag. Er werd een nieuw logistiek bedrijf opgericht, onder de vorm van een joint venture met FKS Multi Agro, de grootste graan- en voedingsdistributeur in Indonesië, en met Charoen Pokphand en Japfa Comfeed, de twee grootste diervoederfabrikanten in de regio. Zo ontstond in Teluk Lamong een nieuwe tussenopslagplaats voor droge bulkgoederen, zoals granen en ingrediënten voor diervoeder, onder de naam PT Nusa Prima.

Optimalisatie van toeleveringsketen in diervoederindustrie

De logistieke faciliteit PT Nusa Prima werd eind 2016 in gebruik genomen. Het doel was om de toeleveringsketen te optimaliseren voor de import, overslag en distributie van essentiële grondstoffen voor de diervoederindustrie. Uiteindelijk zal het bedrijf hierdoor geld kunnen besparen, wat dan weer de eindklanten (de landbouwers) ten goede zal komen. Daarom aarzelde de Indonesische overheid ook niet om in dit project te stappen, en zo werd het een prestigieuze publiek-private samenwerking.

Project tijdig afgerond met uitstekend resultaat

De klant koos ervoor om met SCE in zee te gaan op basis van onze ruime ervaring met projecten met een hoge productrotatie. Wij hebben voor hen een robuust modulair silogebouw opgetrokken, binnen het afgesproken tijdskader en met een resultaat dat de verwachtingen van de klant zelfs wist te overtreffen.