Groot-Brittannië‎ Opslagplaats voor ingrediënten van pet food

We could only achieve our goals by working with specialists to build a world class pet food plant

SCE werkt mee aan hoogstaande oplossing voor productie van pet food

Al meer dan 20 jaar is GA Pet Food Partners gespecialiseerd in pet food. Om in orde te zijn met de kwaliteitsnormen moet GA zorgen dat alle ingrediënten traceerbaar zijn en strikt gescheiden blijven tijdens het productieproces. Het bedrijf deed een beroep op SCE om vierkante silo’s te ontwerpen en te bouwen in een ambitieus project.

Strikt productieproces

Uit bulk en vrachtwagens worden de ingrediënten voor de dierenvoeding naar silo’s gebracht, waar ze grondig geïnspecteerd en getest worden. Daarna worden ze verzameld volgend een specifiek recept en vermalen tot poeder, dat terecht komt in het extrusiesysteem.

Dierenvoeding op hoog niveau

Om de oplossing uit te werken deed GA een beroep op diverse partners. Ze vertrouwden op SCE voor de engineering en de productie van geavanceerde silo’s. Dankzij de intensieve samenwerking met de andere partners en het nodige vertrouwen van de eigenaar van GA, slaagde SCE erin om de beste oplossing uit te werken voor de klant, in lijn met de vooropgestelde budgetten en planning.

Opspoorbaarheid en hygiëne

De silo’s voldoen aan GA’s hoge standaarden inzake voedingsveiligheid, hygiëne en opspoorbaarheid. Naast het strikte productieproces is GA begaan met het milieu en kwam hun belofte aan de lokale gemeenschap na. Het bedrijf plantte een duizendtal bomen rond de fabriek en creëerde ecologische wetlands in de omgeving.