Indonesië Noedelproducent kiest voor hygiënische silo's SCE

In februari 2013 bestelde noedelproducent Suprama 7 bloemsilo’s en 1 zetmeelsilo voor hun locatie in Sidoarjo, Indonesië. Onze ingenieurs ontwierpen daarop een siloblok met een capaciteit van 660m³ voor een oppervlakte van 11,2m op 5,6m. Precies op de afgesproken datum werden de 8 cellen voor dit blok verscheept en ter plekke gemonteerd onder begeleiding van onze supervisor.


Silo's ter plaatse in 5 containers

De 8 silo's voor Suprama werden vervoerd in slechts vier 40' containers en één 20' container. Doordat we alle silo-onderdelen op elkaar kunnen stapelen, benutten we tijdens het transport elke ruimte maximaal. De silo's vertrokken bovendien exact op de afgesproken datum.

Indonesisch klimaat beïnvloedt voedsel niet

Dankzij dubbele silowanden en een bijkomende bedekkingsplaat blijven de temperatuurschommelingen in onze silo's minimaal. Zo treedt er geen condensatie op en blijven de opgeslagen producten optimaal beschermd.


8 silo’s met ‘ISO 9001: 2008’-label

SCE werkt al 6 jaar met het label ISO 9001:2008 en voldoet dus aan de strengste kwaliteitseisen ter wereld. Een hele geruststelling voor een voedselproducent als Suprama.

Onze kwaliteitsgarantie


Werkklaar in 28 dagen

Dankzij een precies plan en gestandaardiseerde bouwelementen konden 5 techniekers van Suprama ons siloblok nog binnen de maand monteren. Een supervisor van SCE was ter plaatse voor extra ondersteuning.

Onze experts


In zee met lokale partner

Suprama werkt al jaren samen met een staalproducent op 20 kilometer van hun terrein. Toen ze ons vroegen of dit ook voor dit project kon, maakten onze experten voor de zekerheid alle nodige statische berekeningen. Ook de overzichts- en werkhuistekeningen werden door ons team voorzien. Zo kon de klant steunen op degelijke engineering en toch alle voordelen genieten van een lokale partner. Een samenwerking die van alle partijen een positieve evaluatie kreeg.