Polen SCE bouwt nieuwe bloem- en zemelensilo's voor GoodMills

Het klikte meteen tussen SCE en GoodMills tijdens de opening van een nieuwe bloemfabriek in het Griekse Piraeus. Die ontmoeting leidde in 2013 tot een groots contract met de  bloemfabrikant: de bouw van een nieuw siloblok in Kamionka met een totale capaciteit van maar liefst 1.404m³. De levering van alle onderdelen en de constructie in Polen verliep volledig volgens de vooropgestelde planning en kwaliteitsnormen.


Trechters als troef

Naast de staal- en dakconstructie, de trappentoren en het cellendek wisten we bij GoodMills vooral te scoren met de trechters en de gladwandsilo’s. De trechters werden met grote ronde hoeken afgewerkt, wat overal voor een zelfde hellingshoek en dus een optimale leegloop zorgt. Die innovatie combineert de voordelen van een ronde silo, zijnde een goede uitloop en lichte trechters, met die van een rechthoekige, namelijk een beter gebruik van oppervlaktes en het vermijden van holle ruimtes.

8 silo’s in één blok

Het siloblok bestaat uit acht silo’s voor bloem en tien voor zemelen. Het bodemvlak bedraagt 213m² en de maximale hoogte 25 meter.


‘Neuzen’ voor zemelensilo’s

De gladwandsilo’s voor bloem hebben we uitgerust met afgeronde verticale hoeken, wat eveneens een optimale uitloop garandeert. In de zemelensilo’s verwerkte ons team zogenaamde ‘neuzen’ die dienst doen als drukontlasting. Op die manier voorkomen we brugvorming.


Alle punten van het contract werden perfect vervuld. We blikken dan ook zeer tevreden op de samenwerking terug. SCE is een bedrijf dat we voor 100% kunnen aanbevelen.