Thailand Geavanceerd silocomplex voor rijstproducent

Sce ontwerpt duurzame rijstsilo

Onze klant is één van de grootste rijstexporteurs van Thailand en behoort tot de marktleiders wereldwijd. Het bedrijf was op zoek naar een hygiënische, betrouwbare, duurzame en kostenefficiënte oplossing om dagelijks grote hoeveelheden rijst te verwerken en op te slaan. De rijstexporteur deed een beroep op SCE voor het ontwerp van een silogebouw van 30.000 m³.

Snelle en eenvoudig montage

SCE zorgde voor het ontwerp en de productie van een silo voor het verwerken en opslaan van rijst. We bezorgden de gestandaardiseerde onderdelen aan hen zodat de constructeurs ter plaatse snel aan de slag konden. Doordat ze enkel kant-en-klare bouwonderdelen in elkaar moesten schuiven – een bouwtechniek die bekend staat als snelste in de sector – werd tijd én geld uitgespaard.

Duurzame en betrouwbare oplossing

De SCE silo’s werden vlot geïntegreerd in het gebouw van de klant, wat het gebruik van extra staal overbodig maakte. Doordat de silo’s gemaakt zijn uit materiaal van de hoogste kwaliteit zijn ze duurzaam en is de kans op uitval tijdens de dagelijkse werkzaamheden vrijwel onbestaande. Bovendien zijn ze makkelijk in onderhoud. In dit prestigieuze project toonde SCE aan dat het een ervaren projectpartner is met hoge product- en servicestandaarden.