Nederland Compacte silo's voor wereldspeler De Heus

In 2013 breidde diervoederproducent De Heus zijn locatie in Maasbracht uit met perslijnen voor de productie van vleeskuikenvoeders. Voor de bijbehorende silo's deed het bedrijf, het nummer 16 in zijn sector wereldwijd, voor de achtste keer in 20 jaar een beroep op onze expertise. Dankzij een goede integratie van trechters, cellenblok en cellendek leverden we drie op en top hygiënische persmeelsilo's op.


VLOT PROCES

Dankzij onze gestandardiseerde werkwijze liep de productie van onze silo's geen enkele vertraging op. Nadat alle onderdelen ter plekke waren, konden de monteurs de persmeelsilo's ook meteen monteren. Hierdoor kon de uitbreiding van de productielijn snel verder gezet worden. Bekijk hieronder het vlotte verloop van een standaardconstructie.


Minimale stilstand

Alles wat we maken, maken we met het oog op de toekomst. Door duurzame materialen in te zetten, de poederlak op onze silowanden, foutloze lasprocedures,... verzekerden we De Heus weinig tijdverlies tijdens de montage en het gebruik straks.


‘EN 1090’ - kwaliteit

De Heus kreeg drie persmeelsilo's die voldeden aan de strengste kwaliteitsnormen. Onze ontwerpers maakten ze bovendien bestand tegen windlasten, gebouwlasten, silolasten en aardbevingslasten. Want kwaliteit en veiligheid staan voor SCE op de eerste plaats. Daarom ook dat we al twee jaar werken volgens de ‘EN-1090’-norm, hoewel die pas vanaf juni 2014 voor iedereen verplicht wordt.


EERLIJKE PRIJS

Een afgesproken prijs passen we nadien nooit meer aan. Ook De Heus kreeg een volledige SCE-service, van ontwerp tot montage, zonder extra kosten. En zonder beperkingen: onze ontwerpen staan De Heus toe om samen te werken met hun machinebouwer naar keuze.