Kenya Bloem- en rustsilo's graanfabrikant klaar voor de toekomst

We are very satisfied with the supplied silos and happy with the relationship we have had with the SCE team.

Nieuwe bloem- en rustsilo's klaar voor de toekomst

Vanwege een stijgende vraag naar tarweproducten in Kenia heeft graanfabrikant Bakex Millers Limited een nieuwe molen voor tarwe geïnstalleerd. Deze verhoogt de productiecapaciteit van 300 tot 550 ton per dag. "Met de nieuwste technologieën kunnen we zuiniger en efficiënter produceren en voldoen aan de eisen van onze huidige en nieuwe klanten. Op deze manier versterkt Bakex zijn positie in de markt ", zegt Managing Director Mr. Shah.

Perfecte opslagoplossing voor graanfabrikant

De uitdaging was om de nieuwe productiefaciliteit te integreren in de bestaande oppervlakte. SCE bood de perfecte opslagoplossing voor het nieuwe molengebouw van Bakex. We leverden 16 rustsilo's voor de tarwe. Met onze rechthoekige silo's konden we de ruimte in de afgewerkte meelopslag en het bestaande magazijn optimaliseren. Door nauw samen te werken met de machineleverancier zijn we er zelfs in geslaagd de bouwhoogte met 5 meter te verminderen. Op deze manier is er een maximale opslagcapaciteit in een beperkte ruimte.

40 % meer opslagmogelijkheid in rechthoekige silo's dan ronde silo's

Klaar voor toekomstige uitbreidingen

De klant koos om met SCE te werken vanwege onze uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en technologie in de voedingsindustrie, evenals de vele referenties op het Afrikaanse continent. De familie Shah wilde dat hun nieuwe fabriek 100% toekomstbestendig zou zijn. We hebben al 8 extra rustsilo's geïnstalleerd om verdere uitbreiding in de bloemmolen mogelijk te maken. Het was de eerste keer dat we onze gepatenteerde nieuwe trechters in Kenia installeerden, deze zorgen voor een perfecte uitstroom van de bloem in de rechthoekige silo's. De installatie duurde 10 weken, tot grote tevredenheid van de klant.