Net waar u op rekent

Een perfect werkend productieapparaat, daar hoort een perfect werkende silo bij. Daarom is elke inspanning van ons team gericht op duurzame kwaliteit. Van de tekentafel tot de productie, de levering en de montage… in elke stap werken we volgens de strengste kwaliteits- en hygiënenormen. Sterker nog: hoewel het pas vanaf juni 2014 verplicht is om te voldoen aan de hoge 'EN 1090-2'-standaarden, leveren we al sinds 2012 producten met dit kwaliteitslabel.


Op 14 januari 2019 gleden de eerste silo-onderdelen door de gloednieuwe poederlakinstallatie van SCE: 204 gladwanden voor een klant in Marokko. SCE bouwde de nieuwe installatie in een ruimte naast het las- en montage-atelier.

Dankzij de eigen poederlakinstallatie heeft SCE nu nog meer controle over de kwaliteit van de geproduceerde onderdelen, wat de duurzaamheid van de SCE-silo’s alleen nog maar doet toenemen. Om een betere hechting van de lak te verzekeren worden de onderdelen in de laklijn eerst ontvet, om vervolgens een ijzerfosfatatie te ondergaan. De laklijn kan grotere onderdelen tot 6 meter breed verwerken, tot een maximumgewicht van 600 kilogram. Dankzij de automatische kleurwisseling van de nieuwe installatie heeft de klant voortaan ook de mogelijkheid om vrij de kleur van de silo’s te kiezen.

Met deze poederlakinstallatie in eigen huis heeft SCE nog meer controle dan voorheen op het productieproces, waardoor de klant sneller en efficiënter kan worden bediend.


De certificaten die SCE ontving in 2019