Modulaire silogebouwen

De SCE silogebouwen worden eerst in de fabriek gefabriceerd en vervolgens naar de bouwplaats gebracht om daar met andere componenten samengevoegd te worden.  We ontwerpen, produceren en leveren modulaire gebouw onderdelen die zeer snel samenbouwen.

Dit leidt tot een besparing van kosten wegens het korte bouwproces.
U kiest zelf welke componenten u wenst en SCE zal samen met alle bouwpartners een mooi project opleveren.

 

1. Staalconstructie

Staalconstructies en SCE silo's gaan prima samen. Verschillende belastingen die invloed hebben op het gebouw en silo's moeten langs de stalen vloeren, balken, kolommen en windverbanden naar de fundering gebracht worden. SCE levert u statische berekeningen die het bewijs leveren van een een veilige constructie ontworpen volgens de norm.

Bij het aanvragen van uw siloproject is het niet onbelangrijk ook de omvang van de fundering te bekijken.
Indien gewenst kunnen we een vooropgave van de fundatielasten maken, zodat uw lokale burgerlijk ingenieur een omvang van uw civieltechnische werken kan opgeven.


2. Trechters

Cruciaal onderdeel van een silo en daarom ontworpen met de grootste zorg voor uw product. Wij zorgen voor een perfecte overgang van de silo naar het machinale proces. Iedere product verdient zijn type trechter en worden volledig en telkens op maat geproduceerd.

 


3. Silo's

De gladdewandsilo garandeert de productuitstroom en is dus ook geschikt voor moeilijk lopende producten.  Vochtproblemen hebben geen kans vanwege de goede isolatiewaarden van het het dubbelwandige silo-element. Conservering is standaard poederlak.

De damwand of geprofileerde wand wordt gemaakt voor de goed stromende producten. Dit wandsysteem bevat maar 1 wandplaat en is daarom lichter dan de gladwand. Deze wanden kunnen ook gegalvaniseerd worden.

Beide types worden door een uniek montagesysteem samengebouwd tot de beste silo's in de sector.

SCE ontwerpt modulaire processilo’s die minder plaats innemen dan ronde silo’s en u toestaan om 27% meer op te slaan. Door hun specifieke ontwerp kunt u onze silo’s monteren in eender welke productie-eenheid.


4. Machine huis

Vloeren voor een machinale installatie, trappen, hijslijken, etc kunnen perfect tegen of tussenin onze silo's gemaakt worden.  De lasten gaan via de silo kolommen naar beneden waardoor we besparen in staalconstructie gewicht.


5. Cellendek

Het afdekken van silo's moet hygiënisch en stofvrij gebeuren. Versterkte stalen platen leveren een robuuste en veilige vloer bovenop de silocellen. Alles is volgens uw specificaties klaar om uw machines op aan te sluiten. Een betonnen cellendekvloer behoort ook tot de mogelijkheden.


6. Dakconstructie

Bovenop de silo's worden machines geplaatst om ze te vullen.  Om deze zo veilig en aangenaam mogelijk te bedienen wordt er een dakconstructie gebouwd. Deze droge ruimte garandeert de langst mogelijke levensduur van uw installatie.


7. Afwerking gebouw

Geïsoleerd of niet, volgens geldende normen en met de grootste zorg wordt uw gebouw afgewerkt.  Poorten, deuren, ramen, vluchttrappen, dakluiken,... worden nauwkeurig ontworpen wat resulteert in een perfect omhulsel van uw kostbare fabriek.