France New reception hall and dosage cells for the AVRIL group

SCE provided the AVRIL group with the design and the installation of a dosage silo and reception hall for their site in Champagné. Efficiency and hygiene were extremely important at every step, which can be seen in the details. As always, this large project was also completed within the predetermined timetable.

 

Eye for detail

SCE delivered a dosage silo with 28 cells for AVRIL. Every cell is equipped with smooth walls and a hopper with a round or rectangular outlet. The roof of the silo got an anti-condensation treatment and the reception hall is fitted with double facade cladding on the inside to prevent the retention of dust.

As it should be

The statistical calculations of the dosage silo and the reception hall are according to the standard EN 1991-4, while the production and installation follow the standard EN 1090-2 EXC2.